Fjodorboekanski » Specials » Australian open 2012
Fjodorboekanski: Informatie van A tot Z

Australian Open 2012

Van 16 tot en met 29 januari 2012 wordt in Melbourne het Australian Open gespeeld. In deze special kunt u informatie vinden over dit tennistoernooi.

Favorieten

De grote favorieten bij de heren zijn Novak Djokovic, Roger Federer, Rafael Nadal en Andy Murray. Een belangrijke outsider is de Fransman Jo-Wilfried Tsonga. Bij de dames zijn twee speelsters die men van tevoren als de grote favorieten zou beschouwen, aan het kwakkelen met blessures: Kim Clijsters en Serena Williams. Hier vindt u meer informatie over de favorieten voor dit toernooi.

Nederlandse deelnemers

Bij de dames zijn, op basis van hun plek op de wereldranglijst, Arantxa Rus en Michaëlla Krajicek verzekerd van deelname aan dit toernooi. Bij de heren is dit het geval met Robin Haase. Daarnaast zullen verschillende Nederlandse heren en dames proberen om via het kwalificatietoernooi alsnog een plek te bemachtigen in het hoofdtoernooi van het Australian Open.

Programma

Het exacte speelschema is momenteel nog niet bekend.

Prijzengeld 2012

De winnaars van de finales van het heren- en damesenkelspel krijgen allebei 2,3 miljoen Australische dollars. (De koers van de Australische dollar verschilt niet erg veel van de koers van de Amerikaanse dollar.) De verliezende finalisten krijgen 1,15 miljoen Australische dollars Spelers en speelsters die in de eerste ronde worden uitgeschakeld, krijgen toch nog twintigduizend Australische dollars.

Punten 2012

Zowel de winnaar van het herenenkelspel als de winnares van het damesenkelspel krijgen 2000 punten voor de wereldranglijst. Bij de dames krijgt de verliezende finalist echter 1400 punten, terwijl de verliezende finalist bij de heren 'slechts' 1200 punten krijgt. Heren die in de eerste ronde worden uitgeschakeld krijgen toch nog 10 punten. Dames die hun eerste potje verliezen krijgen vijf punten.

Geschiedenis

Dit toernooi wordt al sinds 1905 gespeeld. In de eerste jaren heette dit evenement 'het Kampioenschap van Australazië'. Hier kunt u meer informatie vinden over de geschiedenis van dit toernooi.

Locatie

Sinds 1988 wordt dit toernooi gespeeld op een tennispark in Melbourne dat oorspronkelijk 'Flinders Park' heette. De naam van dat tennispark is in 1996 veranderd in 'Melbourne Park'. De ondergrond waarop de tennissers spelen is sinds 2008 Plexicushion. Dit lijkt enigszins op de ondergrond waarop gespeeld wordt op de US Open. Het centre court van Melbourne Park heet 'the Rod Laver Arena'.

Tv

Veel wedstrijden van dit evenement zullen live uitgezonden worden op Eurosport.
Australian Open 2018, live op tv en livestream

Australian Open 2018, live op tv en livestream

Het Australian Open is traditioneel het eerste Grand Slam-tennistoernooi van het jaar. Dit toernooi werd voor het eerst georganiseerd in 1905. In 2018 wordt de 106e editie van dit evenement gehouden.…

Favorieten Australian Open 2012

Van 16 tot en met 29 januari 2012 wordt in Melbourne het Australian Open gespeeld. Wie zijn de grote favorieten voor dit tennistoernooi?

Michaëlla Krajicek - biografie

De tennisster Michaëlla 'Misa' Krajicek is een halfzus van de voormalige Wimbledonkampioen Richard Krajicek. Michaëlla Krajicek werd geboren op 9 januari 1989 in Delft.
Gepubliceerd door Fjodorboekanski op 09-01-2012. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • http://www.australian-open.nl
  • http://en.wikipedia.org
  • http://www.misakrajicek.nl
  • http://sporza.be
  • http://www.australianopen.com
Schrijf mee!