Fjodorboekanski » Specials » Wielercriteriums
Fjodorboekanski: Informatie van A tot Z

Natourcriteriums 2011

In deze special is informatie te vinden over een aantal prominente wielercriteriums die vlak na de Tour de France in Nederland worden verreden.

Johnny Hoogerland

Eén van de meeste gevraagde coureurs voor de criteriums is dit jaar natuurlijk Johnny Hoogerland. De Zeeuwse wielerheld heeft al toegezegd dat hij in minstens 9 criteriums zal starten.

Robert Gesink

Een andere Nederlandse wielerheld, Robert Gesink, heeft dit jaar weinig trek in de criteriums. De Achterhoekse coureur, die vanwege een valpartij een teleurstellende Tour meemaakt, neemt na de Tour de France een korte rustperiode, om zich daarna voor te gaan bereiden op de koersen in het najaar.

Thomas Dekker

Eén van de opvallendste deelnemers aan de criteriums is Thomas Dekker. De coureur die enkele weken geleden zijn comeback maakte na een dopingschorsing, zal aan de start staan in Stiphout, Chaam, Wateringen en Heerlen.

Cycling Service

De voormalige beroepswielrenners Martin van Steen en John van den Akker van het bureau Cycling Service regelen het contracteren van de renners voor 29 criteriums in Nederland en België.

Kalender van Prominente Criteriums 2011

(Klik op de namen van de onderstaande criteriums voor meer informatie)

  • 'Daags na de Tour' maandag 25 juli - Boxmeer
  • De 'Bavaria Profronde van Stiphout' - dinsdag 26 juli - Stiphout
  • De 'Acht van Chaam ' woensdag 27 juli - Chaam
  • De 'Wateringse Wielerdag ' - donderdag 28 juli - Wateringen
  • De 'Draai van de Kaai ' maandag 1 augustus Roosendaal
Schrijf mee!