Fjodorboekanski » Specials » Wielrennen 2014
Fjodorboekanski: Informatie van A tot Z

Wielerseizoen 2014

Wanneer worden in 2014 de grote wielerkoersen verreden? Door welke tv-zenders worden deze wedstrijden live uitgezonden? Welke deelnemers staan er op de startlijsten van die topkoersen? Wie zijn de favorieten om die wedstrijden te winnen? In deze special kunt u antwoorden vinden op al deze vragen.
De wielerwereld heeft de afgelopen jaren een zeer moeilijke periode doorgemaakt, vol met dopingaffaires. Wat dat betreft is 2014 een spannend seizoen voor de wielerwereld. Zal dit jaar vooral in het teken staan van prachtige, heroïsche sportprestaties? Of wordt het toch een jaar dat gedomineerd wordt door dopingaffaires?

Voorbeschouwing Voorjaar

Tijdens de voorjaarsklassiekers van 2014 kan er mogelijk een prachtige strijd ontstaan tussen de Belg Tom Boonen, de Zwitser Fabian Cancellara en de Slowaak Peter Sagan. Boonen is momenteel zowel bij de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix één van de mede-recordhouders, qua aantal overwinningen. (Drie keer won hij de Ronde van Vlaanderen en vier keer Parijs-Roubaix.) Wanneer hij in 2014 één van deze wedstrijden wint, wordt hij in die koers in zijn ééntje de recordhouder aller tijden. Cancellara heeft beide koersen één keer minder gewonnen (twee keer de Ronde van Vlaanderen en drie keer Parijs-Roubaix). Als hij in 2014 deze twee koersen wint, dan zou hij dus Tom Boonen evenaren. Het belooft dus een spannende strijd te worden tussen deze twee generatiegenoten om de titel 'beste kasseiencoureur van hun generatie'. Daarbij moeten ze echter goed rekening houden met een coureur van een jongere generatie: het toptalent Peter Sagan, die zeker in de Ronde van Vlaanderen tot de topfavorieten gerekend zal moeten worden.

Voorbeschouwing Grote Rondes

In de Tour de France van 2014 is Chris Froome wederom de topfavoriet. Mogelijk zal de Spanjaard Alberto Contador in 2014 zijn belangrijkste concurrent zijn. De grote revelatie van de Tour van 2013, de Colombiaan Quintana, kiest ervoor om in 2014 niet de Tour te rijden, maar de Vuelta en de Giro. In die beide koersen behoort hij tot de topfavorieten.
Schrijf mee!