Fjodorboekanski » Specials » Wk damesvoetbal 2015
Fjodorboekanski: Informatie van A tot Z

Nederland op het WK damesvoetbal 2015

Nederland op het WK damesvoetbal 2015 Op zaterdag 6 juni begint het WK damesvoetbal 2015. De finale van dit WK voetbal voor vrouwen is op zondag 5 juli. Nederland neemt deel aan dit toernooi. Dit is de eerste keer dat het Nederlands dameselftal erin is geslaagd om zich voor een WK vrouwenvoetbal te kwalificeren. Het WK voetbal voor vrouwen 2015 wordt georganiseerd in Canada.

Erelijst

Het WK damesvoetbal vond voor het eerst plaats in 1991. Sindsdien wordt dit evenement eens in de vier jaar georganiseerd. De succesvolste landen uit de historie van het WK vrouwenvoetbal zijn de Verenigde Staten en Duitsland. Beide landen wonnen twee keer het WK damesvoetbal. De VS zegevierden in 1991 en 1999. Duitsland won in 2003 en 2007. Andere winnaars van het WK vrouwenvoetbal waren Noorwegen (in 1995) en Japan (in 2011).

Nederland op het WK 2015

Hoe ziet het programma van het Nederlands dameselftal eruit op dit WK voetbal? Nederland is in de poulefase ingedeeld in Groep A. Op 6 juni spelen de Nederlandse dames hun eerste wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Op 11 juni spelen ze hun tweede wedstrijd tegen China. De derde en laatste wedstrijd in de groepsfase van dit WK damesvoetbal spelen de 'Oranje Leeuwinnen' op 15 juni tegen het organiserende land Canada.
Nederland won van Nieuw-Zeeland, verloor van China en speelde gelijk tegen Canada. Zo werden ze met 4 punten derde in groep A en plaatste Nederland zich voor de achtste finales van het WK vrouwenvoetbal. Hierin spelen de Nederlands dames tegen Japan. De wedstrijd Nederland-Japan vindt plaats om 4u00 's ochtends (Nederlandse tijd) op woensdag 24 juni.

De Nederlandse damesselectie staat onder leiding van bondscoach Roger Reijners. De selectie is een goede mix van ervaren spelers zoals Manon Melis en jonge toptalenten zoals Vivianne Miedema. Nederland kwalificeerde zich voor het WK damesvoetbal 2015, door in de finale van de UEFA play-offs Italië te verslaan.

Live op tv

Alle wedstrijden die het Nederlands damesteam zal spelen tijdens de wereldkampioenschappen voetbal voor vrouwen 2015, zullen live op tv worden uitgezonden door NOS Studio Sport.

Oefencampagne

Ter voorbereiding op de wereldkampioenschappen damesvoetbal 2015, houdt het Nederlands damesteam in het voorjaar van 2015 een oefencampagne. Deze begon in februari met een thuiswedstrijd tegen Thailand. In maart staat het oefentoernooi de Cyprus Women's Cup op het programma. In april speelt Nederland twee uitwedstrijden tegen IJsland en Noorwegen. Op 20 mei speelt Nederland zijn laatste oefenwedstrijd voor het WK, de 'uitzwaaiwedstrijd': Nederland-Estland.
Nederlandse selectie - WK vrouwenvoetbal 2019

Nederlandse selectie - WK vrouwenvoetbal 2019

In de zomer van 2019 neemt het Nederlands vrouwenvoetbalteam deel aan het WK voetbal voor vrouwen. De bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal is Sarina Wiegman. De bijnaam van de Nederlandse selec…
Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019

Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019

Nederland doet in de zomer van 2019 mee aan het WK vrouwenvoetbal dat in Frankrijk wordt georganiseerd. De Oranje Leeuwinnen zijn bij de eerste ronde van dit wereldkampioenschap ingedeeld in Poule E.…
Gepubliceerd door Fjodorboekanski op 05-02-2015, laatst gewijzigd op 02-10-2018. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • http://www.vrouwenvoetbalnederland.nl/
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands_vrouwenvoetbalelftal
  • http://www.fifa.com/womensworldcup/index.html
Schrijf mee!