Fjodorboekanski » Specials » Wk wielrennen 2015
Fjodorboekanski: Informatie van A tot Z

WK wielrennen 2015 in Richmond (USA) - live op tv

WK wielrennen 2015 in Richmond (USA) - live op tv Het WK wegwielrennen wordt in 2015 gehouden in de Amerikaanse stad Richmond (Virginia). Op het programma staan de WK's voor de categorieën heren elite (profs), dames elite, beloften (U23/espoirs), junioren en junior-dames. De Vlaamse publieke omroep VRT (Sporza) en de Nederlandse publieke omroep NOS zullen dit WK deels live op tv uitzenden.

Richmond, Virginia (USA)

Richmond ligt in het oosten van de Verenigde Staten. Het is een plaats met ongeveer 200.000 inwoners. Sinds het jaar 1782 is het de hoofdstad van de staat Virginia. Richmond is overigens de tweede Amerikaanse stad die de gastheer is van het WK wegwielrennen. In 1986 vond het WK voor het eerst in Amerika plaats, dat jaar was Colorado Springs de locatie van de wereldkampioenschappen wielrennen.

Programma WK 2015

Het WK wielrennen 2015 gaat op zondag 20 september van start met de ploegentijdritten voor dames en heren. Van maandag tot en met woensdag worden de individuele tijdritten verreden. De laatste tijdrit op het WK-programma is het WK tijdrijden voor heren elite (profs) op woensdag 23 september.

De wegritten van het WK wielrennen 2015 worden verreden van vrijdag 25 september tot en met zondag 27 september. Op zaterdag 26 september wordt de wegrit voor de dames verreden. De laatste wedstrijd van het WK-programma (op zondag 27 september) is voor de meeste wielerfans het hoogtepunt: de wegrit voor heren elite (profs). Tot de favorieten voor de regenboogtrui behoren onder meer Kristoff en Sagan.

Live op tv

Het Nederlandse NOS Studio Sport en het Vlaamse Sporza hebben de uitzendrechten van het WK wielrennen 2015. Eurosport heeft helaas niet de uitzendrechten van dit WK. De NOS en Sporza zullen niet alle kampioenschappen uitzenden, maar wel de belangrijkste wedstrijden (de WK's voor de heren elite en dames elite, mogelijk zendt Sporza daarnaast ook nog de WK's voor beloften live uit).

WK wielrennen live op Sporza

Op zondag 20 september zendt men op de zender Canvas, in de uitzending van het programma 'Sporza op Zondag' (die om 18u00 's avonds begint), het WK ploegentijdrit uit. Op maandag 21 september wordt het WK tijdrijden voor heren beloften (u23) uitgezonden door Sporza op de zender Canvas+/Ketnet (niet te verwarren met de 'gewone' zender Canvas). Deze uitzending begint om 20u00. Op diezelfde zender (Canvas+/Ketnet) wordt op dinsdag 22 september eveneens de tijdrit voor de dames live uitgezonden. Op woensdag 23 begint de live-uitzending van de tijdrit voor de heren om 19u30 op de 'gewone' zender Canvas, maar de uitzending verhuist om 20u25 naar de zender Canvas+/Ketnet. Op diezelfde zender (Canvas+/Ketnet) zal op vrijdag 25 september vanaf 20u00 de wegrit voor de heren beloften (espoirs/u23) worden uitgezonden. Op zaterdag 26 september zendt Sporza de wegrit van de dames live uit. Die live-uitzending begint op Canvas rond 18u55 en verhuist rond 20u00 van het reguliere Canvas naar de digitale zender Canvas+/Ketnet.
Op zondag 27 september begint de live-uitzending van de wegrit van de heren elite (profs) rond 14u50 op de Vlaamse zender één. Om ca. 18u00 verhuist deze live-uitzending naar de zender Canvas. Om ca. 19u55 verhuist deze uitzending van de wegrit van de profs echter weer terug naar de zender één.
Schrijf mee!