Fjodorboekanski » Specials » Ek vrouwenvoetbal

Nederland op het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal 2017

Nederland op het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal 2017 Nederland organiseert in 2017 het EK vrouwenvoetbal. De openingswedstrijd van dit evenement vindt plaats op zondag 16 juli. De finale wordt gespeeld op zondag 6 augustus. Nederland zit in de groepsfase van dit EK vrouwenvoetbal in poule A, samen met Noorwegen, Denemarken en België. Het EK vrouwenvoetbal 2017 wordt live op tv uitgezonden door NOS Studio Sport en is ook live op het internet te volgen via een livestream.

EK vrouwenvoetbal

Het EK vrouwenvoetbal bestaat sinds 1984. In 2009 deed Nederland voor het eerst mee aan dit eindtoernooi. Dit werd een groot succes. Nederland behaalde dat jaar de halve finale. Dit toernooi betekende de doorbraak van het vrouwenvoetbal in Nederland. Naar de halve finale van het EK vrouwenvoetbal 2009 keken 1,6 miljoen Nederlanders. Nooit eerder keken zoveel mensen in Nederland naar een vrouwenvoetbalwedstrijd. Nederland verloor die halve finale overigens met 2-1 van Engeland.

Voorbereiding op het EK van 2017

Bij het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal 2017 is de Nederlandse bondscoach Sarina Wiegman-Glotzbach. In de voorbereiding op dit toernooi speelt Nederland diverse oefenwedstrijden. Zo spelen de Nederlandse voetbalvrouwen op vrijdag 9 juni de oefeninterland Nederland-Japan in Breda. Op dinsdag 13 juni spelen de Oranje Leeuwinnen de oefenwedstrijd Nederland-Oostenrijk in Deventer. De laatste oefenwedstrijd van het Nederlands vrouwenvoetbalteam voorafgaand aan het EK voetbal voor vrouwen is de match Nederland-Wales op 8 juli.

Programma poulefase EK vrouwenvoetbal 2017

Het Nederlands damesvoetbalteam zit bij de eerste ronde van het EK vrouwenvoetbal 2017 ingedeeld in groep A. De eerste wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen op dit EK voetbal voor vrouwen is Nederland-Noorwegen op 16 juli, de tweede wedstrijd is Nederland-Denemarken op 20 juli, de derde poulewedstrijd van de Oranje dames is Nederland-België op 24 juli.

Kwartfinale

Op zaterdag 29 juli 2017 speelt Nederland de kwartfinale tegen Zweden. De wedstrijd Nederland-Zweden vindt plaats in stadion De Vijverberg te Doetinchem. De aftrap van deze kwartfinale is om 18u00.

Halve finale en finale

Op donderdag 3 augustus speelt Nederland de halve finale tegen Engeland. De wedstrijd Nederland-Engeland vindt plaats in de Grolsch Veste (Enschede). De aftrap is om 20u45. De finale van het EK vrouwenvoetbal wordt op zondag 7 augustus gespeeld. Die wedstrijd vindt eveneens plaats in de Grolsch Veste. De aftrap van de finale is 's middags om 17u00.

Live op tv en op het internet

De uitzendrechten van het EK vrouwenvoetbal 2017 zijn in handen van NOS Studio Sport. Alle wedstrijden van dit EK vrouwenvoetbal worden door de NOS live op tv uitgezonden. Een aantal topwedstrijden van dit EK voetbal, waaronder alle wedstrijden van het Nederlands team, worden live uitgezonden op de 'reguliere' zenders van de NOS (NPO 1, 2, of 3). De overige wedstrijd van dit EK damesvoetbal zijn live te zien op het digitale themakanaal NPO Sport. Dit themakanaal is tijdens de sportzomer te vinden op het digitale kanaal waarop in de rest van het jaar de zender NPO Politiek te zien is. Voor kijkers met een digitaal tv-abonnement bij Ziggo is dit bijvoorbeeld digitaal kanaal nummer 502. Daarnaast zal de NOS ook alle wedstrijden van het EK vrouwenvoetbal live op het internet uitzenden via een livestream op hun website.
EK vrouwenvoetbal 2022, live op tv en livestream

EK vrouwenvoetbal 2022, live op tv en livestream

Het EK vrouwenvoetbal 2022 wordt in Engeland georganiseerd. De finale vindt plaats in het Wembley Stadium te Londen. Dit EK vrouwenvoetbal 2022 wordt live op tv uitgezonden. Ook is het EK vrouwenvoetb…
Vrouwenvoetbal: Noorwegen-Nederland live tv en livestream

Vrouwenvoetbal: Noorwegen-Nederland live tv en livestream

Op dinsdag 15 juni 2021 trekken de vrouwenvoetbalteams van Nederland en Noorwegen op het veld weer tegen elkaar ten strijde. Deze vrouwenvoetbalwedstrijd is live op tv te zien. Ook is het duel Nederla…
Gepubliceerd door Fjodorboekanski op 22-05-2017, laatst gewijzigd op 22-02-2018. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands_vrouwenvoetbalelftal
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Europees_kampioenschap_voetbal_vrouwen_2017
  • http://www.uefa.com/womenseuro/index.html